За нас

Къщи за гости „КООП Добринище“ се намират в рамките на комплекс „Русковец Резорт“ в град Добринище. Чрез заобикалящата ги гъста борова гора и редките животински и растителни видове, открити в Пирин планина, къщи „КООП Добринище“ предлагат уникален допир до невероятната природа на България.

Природните забележителности и благоприятните климатични условия правят къщи „КООП Добринище“ предпочитано място за почивка през цялата година.

 

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Сгушени между склоновете на легендарната Пирин планина, къщи „КООП Добринище“ са най-доброто място за зимни и летни почивки: красива природа, ски писти и възможности за селски и еко-туризъм. Намира се само на 6 км от най-красивия ски-курорт Банско, който разполага със70-километрова ски зона, и на 156 км от  столицата София.

Добринище предлага умерен климат, лечебни минерални извори, исторически забележителности и атрактивни туристически пътеки.

 

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Основната забележителност на Добринище са неговите минерални извори – 17 на брой с температура от 30-40°. Тъй като минералната вода е без цвят и мирис, има приятен вкус и ниско минерално съдържание, тя е подходяща не само за извършване на лечебни процедури, но и за консумация.

Любителите на планинарството могат да се наслаждават на многобройните туристическа маршрути както в Пирин, така и на близките планини Рила и Родопа. Една от най-популярните туристически пътеки води до връх Безбог, като могат да се посетят и едни от най-красивите планински езера в Пирин - Тевненското и Поповото езеро.

Интерес представлява и намиращият се на около 3 км от Добринище манастир "Свети Пантелеймон", обявен за паметник на културата.

  • Хижа Безбог
  • Тевното езеро и Поповото езеро
  • Байкушева мура
  • Връх Вихрен и връх Тодорка
  • Водопад Демянишки скок
  • Бъндеришките езера  
  • Музеен комплекс – Банско, къща –музей „Неофит Рилски“, църква „Света Троица“, къща –музей „Никола Вапцаров“, „Велянова къща“, „Радонова къща“ 

 

Share